Kommentti

Miksi minua kiinnostaa sekaantua toisten työnhakuun?

Ja kaikkein parasta on, että pääsen tekemisiin monen oikeasti fiksun ihmisen kanssa.


Miksi minua kiinnostaa sekaantua toisten työnhakuun?

Sekaannun ihmisten työnhakuun ihan työkseni. Joskus pyydettynä ja aika usein pyytämättä. Tämä johtuu eri rooleistani.

Omia yritysasiakkaitani ei ole kovin montaa, tämä johtuu siitä, että olemassa olevat ostavat uudestaan ja uudestaan. Näin on jatkunut vuosikaudet ja toivottavasti tulee jatkumaan vastedeskin.  (Kiitos asiakkaani!). Teen jokaisen haun, kuten tekisin sen omaan firmaani enkä siten, että katsotaan, kelpaako tämä kandi asiakkaalleni. En lupaile jättimäisiä hakijatietokantoja vaan jokainen haku aloitetaan alusta ja tehdään käsityönä loppuun lähtien ja päättyen yrityksen tarpeisiin.

Minulle on tasan yhtä tärkeätä, että saan hyvän työntekijän yritykselle, kuin se, että saan hyvän yrityksen työntekijälle. Tämä johtuu osaltaan myös siitä, että annan työlleni erittäin pitkän takuun ja en välttämättä halua tehdä ilmaista työtä.

Yksi suurimpia adoptoimiani viisauksia oli, että työskentele vain mukavien asiakkaiden kanssa. Olen joskus todennut asiakkaalle, ensimmäisen toimeksiannon jälkeen, että valitettavasti kalenterini on täynnä ja en pysty ottamaan toimeksiantoa. Toki joskus sanon noin koska tilanne vain on niin, silloin tosin kysyn, jos asiakas pystyy odottelemaan hetken.

Pitkissä asiakassuhteissa on se hyvä puoli, että tiedän mitä asiakkaat haluavat ja mitä he tarvitsevat. Tunnen firman kulttuurin ja osaan löytää oikean palasen heidän peliinsä. Ja voi sitä hyvää fiilistä, kun saan liitettyä jonkun loistavan, osaavan persoonan asiakkaani palapeliin.

Toinen hattuni on headhunterin hattu. Saan päivittäin ratkoa älyllisiä pähkinöitä ja kaivella esiin ihmisiä ja osaamista. En koe, että minulla on oikeus houkutella ihmistä vaihtamaan työpaikkaa, jos häneltä puuttuu kaikki halu siihen. Jos jollain on hyvä systeemi menossa, niin miksi sekaantuisin siihen. (Ja tuskin siihen edes pystyisin.) Tehtäväni on näyttää polun alku potentiaaliselle kandidaatille ja polku voi johtaa työpaikan vaihtamiseen - tai mitä todennäköisemmin olla johtamatta. Minulle henkilöt, joita lähestyn saavat mielellään sanoa ei. Mitään mustaa listaa ei ole olemassa tulevaisuutta varten.

Kolmannessa roolissani vaihdan pöydän puolta ja siirryn hakijan puolelle valmentamaan häntä. Kyseessä voi olla firman maksama outplacement tai kandidaatin itsensä maksama valmennus.

Ihmisten lähtötilanteet poikkeavat valtavasti toisistaan. Jotkut ovat masennuksen vallassa, toiset taas täynnä energiaa. Koen, että pystyn ammentamaan omasta elämänkokemuksestani näille kaikille. Tiedän miltä heistä tuntuu ja osaan eläytyä tilanteeseen. Siksi onkin hienoa auttaa näitä ihmisiä.

Valmennussuhde voi kestää kuukausia tai sitten 40 minuuttia kun sparraan jonkun työhaastattelua varten.

Nämä projektit ovat henkisesti erittäin palkitsevia -se tunne, kun joku saa avullani uuden työpaikan, jossa viihtyy ja pääsee kehittymään! Ja kaikkein parasta on, että pääsen tekemisiin monen oikeasti fiksun ihmisen kanssa.


Seppo Toivo

Reach Talent

Tarvitsetko apua rekrytointeihin? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut saamaan yksilöllistä valmennusta työnhakuun liittyvissä kysymyksissä, niin käy lukemassa lisää toiminnastamme www.reachtalent.fi sivustolta tai soita suoraan numeroon +358 (0)50 492 7978 Teemme koulutuksia aiheperustein tai kokonaisvaltaisena projektina, joka päättyy uuteen työpaikkaan. Sillä ei ole väliä oletko työtön tai töissä. Itse asiassa iso osa asiakkaistamme on työsuhteessa.

 


Lisää kommentti

Email again: