Kommentti

Onko työnhaku työtä vai pelkästään vain työlästä?

Englannin kielessä on hyvä sanonta, plan the work, work the plan. Tai kuten suomeksi sanotaan hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty.

Viikonloppuna luin taas työnhaun sankarista, joka oli lähetellyt yli tuhat hakemusta saamatta työpaikkaa. Kaikki kunnioitus hänen yritteliäisyydelleen, mutta olisiko energian voinut käyttää järkevämmin?

Englannin kielessä on hyvä sanonta, plan the work, work the plan. Tai kuten suomeksi sanotaan hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty. Ensimmäinen asia työtä etsittäessä, on hyväksyä ajatus siitä, että työnhaku on hakijan uusi työ. Ja se työ tulee tehdä hyvin ja suunnitelmallisesti. Ja tärkeintä ovat tulokset.

Pilko projekti välitavoitteisiin. Löydä itsellesi tilaa olla tyytyväinen, kun saavutat jotakin uutta, pääset esimerkiksi ensimmäiseen haastatteluun.

Muista ottaa oppi talteen. Analysoi jokainen puhelinkeskustelu ja varsinkin haastattelut. Mikä meni hyvin ja mikä voisi mennä vielä paremmin. Seuraa mitkä asiat toimivat ja ota ne käyttöön laajemmin.

Ole tarkka aikataulun kanssa ja seuraa lupaamiasi kontaktointeja. Netissä on ihan päteviä ilmaisia CRM-ohjelmia. Suosittelen niistä erästä tiettyä asiakkailleni. Jos viimeisen kuukauden aikana puhunut / meilannut 100 firman kanssa, niin tarvitset oikeasti sen CRM:n, että pysyt tilanteen tasalla. Samalla saat kaiken toimittamasi ja vaihtamasi materiaalin järkevästi löydettäväksi.

Kun olet allokoinut päivästä aikaa jonkin tekemiseen, niin tee se. Älä rönsyile. Kyllä ne tiskit pysyvät siellä iltaan saakka, vaikka rekryfirmojen tietokantojen täyttäminen ei järin inspiroivaa hommaa olekkaan.

Mikäli kuitenkin käy niin, että et saavuta jotain välitavoitetta, niin mieti onko tavoite liian kova vai oletko jostain syystä epämukavuusalueella ja et vain halua tehdä jotain asiaan. Mikä voisi olla toinen tapa hoitaa homma?

Ja ihan samalla tavalla kuin töissä, niin työnhakijakin tarvitsee vapaapäivänsä ja vapaa-aikansa. Pyhitä ne latautumiseen ja unohda työ(nhaku).

Suunnitelmallisuudella löydät varmasti oikean paikan itsellesi.

Seppo Toivo

Reach Talent

Jos olet kiinnostunut saamaan yksilöllistä valmennusta työnhakuun liittyvissä kysymyksissä, niin käy lukemassa lisää toiminnastamme www.reachtalent.fi sivustolta tai soita suoraan numeroon +358 (0)50 492 7978 Teemme koulutuksia aiheperustein tai kokonaisvaltaisena projektina, joka päättyy uuteen työpaikkaan. Sillä ei ole väliä oletko työtön tai töissä. Itse asiassa iso osa asiakkaistamme on työsuhteessa.

 


Lisää kommentti

Email again: